Vrijdag 10 mei 2019. Sportdag

Een waar spektakel : In samenwerking met studenten van de studenten van Fontys Sportkunde, met studenten van CIOS/Goes, met tal van onze vrijwilligers, met de Plus, met medewerking van Roosendaal Beweegt (Sportservice NB) , met de scholen uit de wijk Kortendijk hadden en met de jongens van Boost een heuse sportdag in de wijk. De start vond plaats in t Dijksteeke, vervolgens gingen de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen met een begeleider (en natuurlijk voldoende noodproviand) de wijk in om daar op verschillende punten tal van bewegingsactiviteiten uit te voeren, hun brein op puzzels los te laten, samen te werken bij “ingewikkelde” vraagstukken. Zo konden punten gescoord worden. Uiteraard werd er ook gekeken naar sportiviteit, samenwerken enz.

Alle activiteiten waren in een slimme carrousel vorm : alle groepen begonnen op een eigen plekje, maar wandelden vervolgens via een eigen traject naar het volgende object. Totdat alles gedaan was.

Terug in het Dijksteeke werden de gezonde broodjes verslonden, en nagepraat. De prijswinnaars werden door een vakkundige jury naar voren gehaald.

En tenslotte werd de ochtend daverend afgesloten met een heuse kinderdisco. Horen en zien verging. Maar het was uniek om daar deel van uit te maken. Iedereen die er was sprak daar nog dagen over. Volgend jaar weer meneer : tuurlijk!!