KERSTLUNCH voor senioren : Maandag 16 december 2019.

Zooooooo, – MAANDAG 16 DEMBER 2019 – een bijzondere bijeenkomst in ’t Dijksteeke : de gezellige senioren kerstlunch. Het was weer de derde maandag van de maand : dus tijd voor de seniorenlunch. Dit keer natuurlijk aandacht voor het thema “kerstmis” en dat ook nog met een overvloedige tafel. Meer dan 20 senioren hadden zich aangemeld en kwamen rond 12.00 uur naar binnen. Iedereen vond een prima plekje en na het welkomstwoord hebben we in een warme (met een “knisperend open haardvuur”) gezellige sfeer met elkaar gebabbeld en werden we op een zalige maaltijd getrakteerd. De vrijwilligers hadden hun best gedaan : aankleding perfect. Eten en drinken : prima. En de senioren zelf? Die vonden elkaar zo gemakkelijk in de gesprekjes rondom het kerstthema. De vrijwilligers deden naar hartelust mee. Een fraai staaltje samenwerking van ‘t Dijksteeke, de PLUSmarkt en het seniorenpastoraat Roosendaal Zuid.
Na een slotwoord en de mededeling dat de derde maandag in januari de volgende seniorenlunch is (maandag 20 januari 2020) wensten we elkaar fijne feestdagen toe. Op weg naar de uitgang maakte een snelle rondgang onder de gasten duidelijk dat dit festijn echt top was. De foto’s geven een puike sfeerimpressie.

SENIORENLUCH : MAANDAG 18-11-2019

Seniorenlunch in t Dijksteeke.

De eerste (!) keer want het is de bedoeling dat we elke 3de maandag van de maand zo’n gezellige bijeenkomst organiseren. Tussen 11.30 uur  en 12.00 arriveerden de gasten. Zij hadden zich vooraf per mail of telefonisch opgegeven. Vanaf minuut 1 is was het meteen een prima sfeer. We hadden als toepasselijk thema “samen eten”. Ook n.a.v. een twee-minuten filmpje gingen we in gesprek met elkaar over tradities en gewoonten van eten, over eten dat je niet lekker vindt (of juist wel), over feest-eten, over suiker en zout. Kortom we babbelden over al die dingen die je je kunt voorstellen bij zo’n thema. Ondertussen was er een heerlijk, gevuld tomatensoepje. Vervolgens smikkelden we een smakelijk worstenbroodje naar binnen, voorts nog wat andere lekkernijen en als verrassende afsluiter een heus glaasje advocaat met slagroom. Alleen al met die gevulde maag ga je vanzelf gezellig babbelen met elkaar. Zeg nou zelf, daar had je natuurlijk ook bij willen zijn? Rond 13.30 sloten we af. En spontaan konden de gasten zich meteen weer opgeven voor de volgende bijeenkomst van maandag 16 december 2019, ook weer om 12.00 uur.

Volg onze aankondigingen op facebook, via de website, via de KBO, enz.

Een greep uit de toepasselijke fotoserie……

.

DIJKPOP NO 11 : ZATERDAG 15 JUNI 2019.

Zaterdagochtend keken we nog vol argwaan omhoog : tsjonge uitgerekend vandaag niet alleen zwaarbewolkt maar sterker nog : parapluutjes-weer. Regen dus.

Maar de Dijkpop organisatie heeft in samenwerking met Dijksteeke wel voor heviger vuren gestaan. Dus gewoon doorgaan met de opbouw van het terrein. Met de ervaring van de voorafgaande 10 edities in de rugzak lukte dat ook weer prima. 

En rond 13.00 uur ging het los. Tal van bands en individuele artiesten probeerden de gunst van het publiek – winkelend in en om het Dijkcentrum – te winnen. Een prima opkomst. En wonderwel werd het steeds droger naarmate de sfeer er breeduit in kwam. Luisteren en meedeinen of meewiegen op de stevige muziek maakt ook dorstig en hongerig : de vrijwilligersploeg van het Dijksteeke was het zonnetje op het terrein en kon alles prima aan.

Zeer geslaagd, deze 11de editie.

HIGH TEA : donderdag13 juni 2019.

Tsjonge wat een spektakel vandaag op donderdag 13 juni 2019. Een heuse High Tea door en voor de bewoners van de Bloemschevaert : onze buren op 150 m afstand van t Dijksteeke.

Rond 11.30 was er sprake van een gedenkwaardige optocht. Zo’n 80 “limousines en oldtimers” verschenen op de route naar t Dijksteeke : bijna 80 bewoners van de Bloemschevaert liepen met hun rollator of rolstoel naar het wijkcentrum. Samen met hun begeleiders stapten ze nieuwsgierig binnen : benieuwd naar wat hen te wachten stond.

Een ploeg vrijwilligers van t Dijksteeke had voor heel wat lekkers gezorgd : een kopje soep en zoals het echt bij een high tea hoort : zoetigheden, heerlijke scones, pittige mini-flapjes enz. 

Samen met de activiteitbegeleiders van de Bloemschevaert werd natuurlijk ook het brein nog pittig bezig gehouden : een heuse quiz en heerlijke zangliedjes vormden het meer inhoudelijke programma. En natuurlijk gewoon de verbinding met elkaar door lekker te babbelen….

Rond 14.30 was het feestje afgelopen en vertrok de kolonne van voertuigen weer naar de overkant.

Vrijdag 10 mei 2019. Sportdag

Een waar spektakel : In samenwerking met studenten van de studenten van Fontys Sportkunde, met studenten van CIOS/Goes, met tal van onze vrijwilligers, met de Plus, met medewerking van Roosendaal Beweegt (SportService NB) , met de scholen uit de wijk Kortendijk hadden en met de jongens van Boost een heuse sportdag in de wijk. De start vond plaats in ’t Dijksteeke, vervolgens gingen de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen met een begeleider (en natuurlijk voldoende noodproviand) de wijk in om daar op verschillende punten tal van bewegingsactiviteiten uit te voeren, hun brein op puzzels los te laten, samen te werken bij “ingewikkelde” vraagstukken. Zo konden punten gescoord worden. Uiteraard werd er ook gekeken naar sportiviteit, samenwerken enz.

Alle activiteiten waren in een slimme carrouselvorm : alle groepen begonnen op een eigen plekje, maar wandelden vervolgens via een eigen traject naar het volgende object. Totdat alles gedaan was.

Terug in het Dijksteeke werden de gezonde broodjes verslonden en nagepraat. De prijswinnaars werden door een vakkundige jury naar voren gehaald.