De Stichting Kortendijk werd in 1975 opgericht.

In april 1995 brandde het buurthuis – een prachtige boerderij- ’t Heisteeke nagenoeg helemaal af, nadat het rieten dak door onbekende oorzaak vlam had gevat. Velen in de wijk Kortendijk hebben nog dierbare herinneringen aan dit gebouw……

Juist omdat er zoveel activiteiten plaatsvonden, dacht het bestuur van de Stichting Kortendijk binnen enkele jaren een nieuw buurthuis te kunnen openen. Het had heel wat voeten in aarde om duidelijk te maken dat een wijkhuis in deze grootste wijk van Roosendaal niet gemist kon worden. Na goed overleg werd door de gemeente toestemming verleend voor nieuwbouw en werd een bouwterrein daarvoor aangewezen, gelegen direct naast het parkeerterrein van het winkelcentrum Dijkcentrum in de wijk Kortendijk. Het is een fraaie, goed bereikbare locatie. 

In de praktijk resulteerde dat  – na een bouwperiode van circa één jaar – in de feestelijke opening van wijkcentrum ’t Dijksteeke op 12 januari 2000. Het gebouw was licht, modern en erg functioneel van opzet.
Nu, zoveel jaar later kunnen we constateren dat het wijkhuis duidelijk in een behoefte voorziet. Het wordt druk bezocht en biedt activiteiten voor alle leeftijden. Daarmee  hebben we een prachtige huiskamer van de wijk Kortendijk. Een plek waar we vorm geven aan onze 4 pijlers :

VERBINDEN – ONTMOETEN – MEEDOEN – AANDACHT