DIJKPOP NO 11 : ZATERDAG 15 JUNI 2019.

Zaterdagochtend keken we nog vol argwaan omhoog : tsjonge uitgerekend vandaag niet alleen zwaarbewolkt maar sterker nog : parapluutjes-weer. Regen dus.

En rond 13.00 uur ging het los. Band na band probeerden de gunst van het publiek – winkelend in en om het Dijkcentrum – te winnen. Een prima opkomst. En wonderwel werd het steeds droger naarmate de sfeer er breeduit in kwam. Luisteren en meedeinen of meewiegen op de stevige muziek maakt ook dorstig en hongerig : de vrijwilligersploeg van het Dijksteeke waren het zonnetje op het terrein en konden alles prima aan.

Maar de Dijkpop organisatie heeft in samenwerking met Dijksteeke wel voor heviger vuren gestaan. Dus gewoon doorgaan met de opbouw van het terrein. Met de ervaring van de voorafgaande 10 edities in de rugzak lukte dat ook weer prima. 

Zeer geslaagd, deze 11de editie.

HIGH TEA : donderdag13 juni 2019.

Tsjonge wat een spektakel vandaag op donderdag 13 juni 2019. Een heuse High Tea door en voor de bewoners van de Bloemschevaert : onze buren op 150 m afstand van t Dijksteeke.

Rond 11.30 was er sprake van een gedenkwaardige optocht. Zo’n 80 limousines en oldtimers verschenen op de route naar t Dijksteeke : bijna 80 bewoners van de Bloemschevaert liepen met hun rollator of rolstoel naar het wijkcentrum. Samen met hun begeleiders stapten ze nieuwsgierig binnen : benieuwd naar wat hen te wachten stond.

Een ploeg vrijwilligers van t Dijksteeke had voor heel wat lekkers gezorgd : een kopje soep en zoals het echt bij een high tea hoort : zoetigheden, heerlijke scones, pittige mini-flapjes enz. 

Samen met de activiteitbegeleiders van de Bloemschevaert werd natuurlijk ook het brein nog pittig bezig gehouden : een heuse quiz en heerlijke zangliedjes vormden het meer inhoudelijke programma. En natuurlijk gewoon de verbinding met elkaar door lekker te babbelen….

Rond 14.30 was het feestje afgelopen en vertrok de kolonne van voertuigen weer naar de overkant.

Vrijdag 10 mei 2019. Sportdag

Een waar spektakel : In samenwerking met studenten van de studenten van Fontys Sportkunde, met studenten van CIOS/Goes, met tal van onze vrijwilligers, met de Plus, met medewerking van Roosendaal Beweegt (Sportservice NB) , met de scholen uit de wijk Kortendijk hadden en met de jongens van Boost een heuse sportdag in de wijk. De start vond plaats in t Dijksteeke, vervolgens gingen de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen met een begeleider (en natuurlijk voldoende noodproviand) de wijk in om daar op verschillende punten tal van bewegingsactiviteiten uit te voeren, hun brein op puzzels los te laten, samen te werken bij “ingewikkelde” vraagstukken. Zo konden punten gescoord worden. Uiteraard werd er ook gekeken naar sportiviteit, samenwerken enz.

Alle activiteiten waren in een slimme carrousel vorm : alle groepen begonnen op een eigen plekje, maar wandelden vervolgens via een eigen traject naar het volgende object. Totdat alles gedaan was.

Terug in het Dijksteeke werden de gezonde broodjes verslonden, en nagepraat. De prijswinnaars werden door een vakkundige jury naar voren gehaald.

En tenslotte werd de ochtend daverend afgesloten met een heuse kinderdisco. Horen en zien verging. Maar het was uniek om daar deel van uit ta maken. Iedereen die er was sprak daar nog dagen over. Volgend jaar weer meneer : tuurlijk!! 

Sinterklaas 2018.

Op woensdag 28 november zijn we erin geslaagd om de goedheiligman met zijn helpers ook naar t Dijksteeke te krijgen om daar alle schoenen van de aanwezige kinderen te vullen. Het begon met een beetje droevig verhaal over de belevenissen van Sinterklaas en zijn pieten. Maar alles kwam gelukkig toch nog tot een goed einde. Vrijwilliger Jos vertelde het verhaal en muziekmevrouw Petra zorgde voor de muzikale omlijsting. Ook de stagaires/studenten hielpen de echte pieten een stevig handje mee. Een dolle, vrolijke boel. 

Door middel van een hechte samenwerking met de Plus werden de kinderhandjes vlot gevuld en vertrok iedereen met een keurig gevulde schoen naar huis. En de Sint? Ja, die moest natuurlijk na zo’n typisch Dijksteeke festijn wel even bijkomen…..