In april 1995 brandde het goed lopende buurthuis ’t Heisteeke nagenoeg helemaal af, nadat het rieten dak door onbekende oorzaak vlam had gevat.

Juist omdat er zoveel activiteiten plaatsvonden, denkt het bestuur van Stichting Kortendijk binnen enkele jaren een nieuw buurthuis te kunnen openen. Helaas moet een deel van de gemeenteraad nog overtuigd worden van het belang van de aanwezigheid van een wijkcentrum in de nog steeds groeiende wijk Kortendijk. Het is van belang dat activiteiten voor jong en oud aangeboden kunnen worden.
Het heeft heel wat voeten in de aarde om duidelijk te maken dat een wijkcentrum in deze grootste wijk van Roosendaal niet gemist kan worden. Pas na heel veel overleg en communicatie wordt door de gemeente toestemming verleend voor nieuwbouw en wordt een bouwterrein daarvoor aangewezen, gelegen direct naast het parkeerterrein van het winkelcentrum in de wijk Kortendijk. Het is een mooie, goed bereikbare locatie.

In de praktijk resulteert dat na een bouwperiode van circa één jaar in de feestelijke opening van wijkcentrum ’t Dijksteeke op 12 januari 2001. Het gebouw is licht, modern en erg functioneel van opzet.
Nu, ruim vijftien jaar later kunnen we constateren dat het wijkcentrum duidelijk in een behoefte voorziet. Het wordt druk bezocht en biedt activiteiten en vertier voor alle leeftijden.